مزایا و معایب چیلر آب خنک اسکرو
بهتر است بدانید این نوع چیلرها مزیت های بسیاری دارند، از اینرو نگاهی مختصر به برخی از این مزایا خواهیم داشت. یکی از مزیت های مهم این نوع چیلرها صرفه جویی در هزینه ها است. در ساختار این نوع سیستم از کندانسور آبی استفاده شده است، از اینرو در حین عملکرد برق کمتری را مصرف می کنند. همچنین از دیگر مزیت های این سیستم کاربردی می توان به ضریب عملکرد بالای آن اشاره کرد.
این نوع چیلر تراکمی را می توانید در داخل موتورخانه نصب کنید، بنابراین برای نصب این سیستم به استفاده از هوای آزاد و فضای باز نیازی نیست. همچنین کندانسور چیلرهای آب خنک اسکرو نسبت به کندانسورهای هوایی از راندمان بالاتری برخوردار هستند. این نوع چیلر در مقایسه با دیگر چیلرها در حین فعالیت صدا و ارتعاش کمتری دارد. دوام و طول عمر بالا نیز از دیگر مزیت های این محصول به شمار می آید.
چیلر آب خنک اسکرو در کنار مزیت های ذکر شده، یکسری معایب نیز دارد. برای مثال این نوع چیلر برای مناطق با رطوبت محیطی بالا گزینه مناسبی به شمار نمی آید. همچنین این سیستم کاربردی در ظرفیت های کمتر از ۵۰ تن تولید نمی شود. به نوعی می توان گفت این محصول غیر قابل ساخت برای ظرفیت کم سرمایشی است.
از دیگر معایب این دستگاه کاربردی می توان به امکان هدر رفت آب در آن به دلیل استفاده از آب و برج خنک کننده اشاره کرد. از طرفی برای جانمایی چیلر در موتور خانه به فضای بیشتر نیاز است. در ضمن در این نوع چیلر برای آب و سرویس و نگهداری برج خنک کننده نیاز به سختی گیر برای آب دارید. از دیگر معایب این محصول می توان به پیچیدگی نصب آن اشاره کرد. به نوعی می توان گفت هزینه نگهداری و تعمیر دستگاه بیشتر است.
عملکرد چیلر آب خنک اسکرو
علت اصلی نام گذاری این دسته از چیلرها کمپرسور استفاده شده در ساختار آن ها می باشد. در ساختار این نوع چیلرها از کمپرسور مارپیچی یا اسکرو استفاده شده است. کمپرسور اسکرو ابتدا مبرد گازی شکل را در مدار تبرید فشرده می کند. در مرحله بعد مبرد فشرده شده با استفاده از لوله مسی به قسمت های دیگری همچون اواپراتور، شیر انبساط و کندانسور فرستاده می شود تا عمل خنک کاری آب صورت گیرد. لازم است بدانید کندانسور استفاده شده در این نوع چیلر آب خنک از نوع Shell and Tube است. در کمپرسور اسکرو با استفاده از روتور فرآیند تراکم انجام می شود. این نوع چیلر نسبت به سایر انواع چیلرها از مزایا و قابلیت های بسیاری برخوردار است.
مدل های مختلف چیلر آب خنک اسکرو
بهتر است بدانید این نوع چیلر با استفاده از منابع طبیعی و زمینی در سه مدل مختلف تولید و عرضه می شود. یکی از این مدل ها چیلر آب خنک اسکرو و پمپ حرارتی با استفاده از خاک است. همچنین نوعی دیگر از این نوع چیلر با استفاده از آب رودخانه ساخته می شود. مدل سوم نیز با استفاده از آب زیر زمینی ساخته شده است. این مدل ها از قابلیت های مختلفی همچون قابلیت تولید همزمان سرمایش و گرمایش و تولید آب گرم بهداشتی برخوردار هستند.
کاربرد چیلر آب خنک اسکرو
امروزه چیلرهای آب خنک از کابرد بسیار زیادی برخوردار هستند. از این نوع چیلرها به طور گسترده ای در مجتمع ها با بار برودتی بالا و صنایع تجاری استفاده می شود. بار برودتی در این موارد بالای ۱۴۰۰ کیلو وات یا ۴۰۰ تن تبرید است. این نوع چیلرها برای صنایع و ساختمان ها با بار برودتی متوسط نیز مورد استفاده قرار می گیرند. چیلر آب خنک با کمپرسور اسکرو به منظور تأمین بار سرمایشی ۱۰۰ تن تبرید به بالا مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع چیلرها نسبت به چیلر با کمپرسور اسکرال از بازدهی بیشتری برخوردار هستند.
مشخصات چیلر آب خنک اسکرو
این نکته قابل توجه است که نوع مبرد چیلر آب خنک اسکرو از نوع R134a می باشد که سازگاری بالایی با محیط زیست دارد. همچنین این نوع چیلرها به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی و کنترل دقیق مبرد، مجهز به شیرهای انبساط الکترونیکی هستند. از دیگر ویژگی ها و مشخصات این نوع چیلرها می توان به فن آوری تبادل گرما با راندمان بالا اشاره کرد. یکی دیگر از ویژگی های بارز این نوع سیستم ها این است که با صدای کم و لرزش بسیار پایینی کار می کنند زیرا کمپرسور این نوع چیلرها از راندمان مکانیکی بالا و سرعت پایینی برخوردار هستند. همچنین کارایی و انعطاف پذیری بالا نیز از دیگر مشخصات مهم این نوع سیستم به شمار می آید.