هواساز هایژنیک

هواساز هایژنیک همانند سایر انواع دستگاه هواساز، برای تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. با این تفاوت که در این نوع از هواسازها تصفیه هوا در چند مرحله صورت می گیرد. در نتیجه به کمک این دستگاه می توان از هوایی فوق العاده پاک و عاری از هرگونه آلاینده ای بهره مند شد. همین ویژگی موجب شده تا از این دستگاه در بیمارستان ها، گلخانه ها و مکان هایی که نیاز به هوایی سالم دارند استفاده شود.

موارد استفاده از هواساز هایژنیک

با توجه به قدرت پاکسازی فوق العاده هواساز هایژنیک،‌ ازین دستگاه در مصارفی که نیاز به جریان هوای کنترل شده و عاری از هرگونه آلاینده نیاز است، استفاده می شود. محیط های آزمایشگاهی و بیمارستان اصلی ترین متقاضیان این دست از هواسازها به شما می روند. وجود آلایندگی در هوای محیط های بیمارستانی یا در کارهای حساس آزمایشگاهی میتواند خطرناک باشد. استفاده از این دستگاه محیطی ایمن و پاکیزه پدید می آورد.
از دیگر کاربردهای این محصول می توان به استفاده در موزه ها اشاره داشت. حساسیت آثار نگهداری شده در موزه ها، الزام وجود هواسازی که بتواند میزان فرسایش در محیط را به حداقل برساند را پدید می آورد. کارخانه های مواد غذایی و گلخانه ها از دیگر مکان هایی هستند که به استفاده از این محصول روی می آورند.

مزایای استفاده از هواسازهای هایژنیک

● برقراری هوایی استریل شده و عاری از آلودگی

● قدرت بالا در تهویه مطبوع محیط

● توانایی کنترل رطوبت محیط

● امکان تنظیم دمای هوای جریان یافته در محیط

هوایی عاری از هرگونه آلودگی با هواساز هایژنیک

هواساز هایژنیک عملا همچون سایر انواع هواساز وظیفه تامین درجه حرارت مورد نیاز در محیط،‌ تنظیم میزان رطوبت، تهویه هوای کهنه و برقرار ساختن جریان هوایی پاکیزه را بر عهده دارد. تفاوت اصلی هواساز هایژنیک با هواسازهای عادی در سیستم فیلتر آنهاست. فیلتر هوای آلوده در هواسازهای هایژنیک اهمیت بالاتری نسبت به هواسازهای عادی دارد. در حقیقت سیستم فیلتراسیون دستگاه های هایژنیک متشکل از چند مرحله تصفیه و فیلتر است تا از پاکیزگی هوای ورودی به محیط اطمینان کامل حاصل شود. فیلتراسیون در هواسازهای هایژنیک را می توان در دو مرحله اصلی طبقه بندی کرد:

● مرحله اول: در مرحله اول، با قرار دادن یک توری فلزی در مقابل فن دستگاه،‌ تمامی ذرات نسبتا بزرگ موجود در هوا، از جمله حشرات، خس و خاشاک و خرده های گیاهان از هوای ورودی به دستگاه جدا می شوند. سپس هوا با عبور از فیلترهای کیسه ای یا پدهای فیلتری از ۹۵ درصد آلودگی ها زدوده می شود. این مرحله در هواسازهای غیر هایژنیک هم اتفاق می افتد.

● مرحله دوم: در این مرحله از دو فیلتر هپا و اولپا مورد استفاده می شود. فیلتر هپا آلاینده هایی تا قطر ۰.۳ میکرون را نیز جذب می کند. درصد پاکسازی هوا بعد از عبور از فیلتر هپا ۹۹.۹۹ درصد است. برای اغلب موارد تنها استفاده از فیلتر هپا بسنده است. اما اگر برای مصارف به خصوصی نیاز به پاکسازی بالاتر باشد، فیلتر اولپا مورد استفاده قرار می گیرد. این فیلتر آلاینده هایی با قطر ۰.۱۲ را نیز متوقف می کند. به این ترتیب هوایی عاری از هرگونه آلودگی در محیط جریان می یابد.

نکاتی در مورد نگهداری دستگاه هواساز هایژنیک

با توجه به سیستم دقیق و حساس فیلتراسیون، این دستگاه از هواسازهای عادی هزینه بالاتری دارد. اما فضای ضد عفونی شده و پاکیزه ای که توسط این دستگاه به وجود می آید، ایمنی محیط از نظر آلودگی را تامین می کند. ساختمان پیچیده این دستگاه، نگهداری و سرویس آن را به امری تخصصی و نیازمند دقت کافی بدل کرده است. نکته حائز اهمیت دیگری که در مورد سیستم فیلتراسیون این دستگاه وجود دارد این است که به صورت دوره ای نیازمند تعویض می باشد. این موضوع برای حفظ کیفیت هوای تولیدی ضروری است.